Lederudvikling behøves ikke nævnes – men skal mærkes!

17 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Det er noget af det stærkeste i ens liv, når man kan erkende ens begrænsninger og ved, hvornår man har brug for hjælp eller skal have andre til at klare, hvad man ikke selv kan overkomme.

Dog er det ikke noget, som vi er så gode til at tale om i Danmark, hvor man gerne skal fremvise et billede af, at man er perfekt og kan klare alt i første forsøg.

Et tegn på en god leder er netop, når man ved, at man skal uddelegere opgaver til andre og spørge, hvad andres meninger er, så man kan få forslag til, hvad man skal gøre.

Ikke alle ledere er dog lige gode til at gøre den slags, og måske ønskede man sig ikke rollen som leder – hvis man nu startede egen virksomhed – men man er nødt til at påtage sig den, hvis man skal have firmaet til at løbe rundt.

Og andre gange skal man udvikle sig som leder.

Oplev lederudvikling og lad de andre mærke det

Man kan selv beslutte sig for, at man gerne vil udvikle sig som leder, og det er nok den bedste motivation for en selv til at gøre det, men man kan også mærke via ens mellemledere og ansatte, at de ikke er helt tilfredse med en.

Måske føler man bare, at man er ved at sakke bagud i, hvordan man skal drive en moderne virksomhed.

Så man vælger at tage på lederudvikling i København, men man siger det ikke til de menige medarbejdere, da det kun er de nærmeste på ens kontor, der kender til den egentlig årsag for, at man er væk.

For man vil måske ikke have, at det kan fremstå som, at man erkender et nederlag og ikke føler sig god nok – for hvis lederen ikke kan klare sagerne, hvem skal så? – hvorfor man vælger at gøre det i tavshed.

Men virksomheden skal mærke forandringen til det bedre, og det er trods alt det vigtigste.

Flere Nyheder