Krancertifikat – bliv mere efterspurgt på arbejdsmarkedet

25 juli 2021 Camilla Skøtt

Har du svært ved at finde din plads på arbejdsmarkedet, eller sidder du i en stilling, hvor du mangler specifikke kompetencer? Efteruddannelse eller såkaldte AMU-kurser kan være lige præcis det, der skal til.

Drømmer du om at blive kranfører – eller er det nødvendigt for at du kan fortsætte i dit nuværende job – så skal du have en uddannelse til kranfører. Når du har gennemført den, vil du være i stand til at føre og betjene mobiler kraner over 8 tm til og med 30 tm med integreret kranbasis efter de gældende sikkerhedsbestemmelser – i hvert fald hvis du tager dit krancertifikat her.

Men hvilke kompetencer opbygger du helt specifikt?

Jo. Der er tale om blandt andet korrekt opstilling af kran, aflæsning af krandiagrammer samt vurdering af byrde-, opgave- og stabilitetsforhold. Samtidig bliver du naturligvis i stand til at udvælge og anvende egnet og godkendt anhugningsudstyr, foretage samløft, foretage af- og påmontering af ekstraudstyr og meget andet.

Med et krancertifikat opnår du en række kompetencer, der er efterspurgt på det danske arbejdsmarked, og hvis du ikke allerede er i job, bliver det helt klart lettere at komme det.

Kort oplæringstid

Selve krancertifikatet kan du tage på kun 10 dage. Her lærer du alt det nødvendige, som beskrevet ovenfor, og efterfølgende er du i stand til at få et arbejde som kranfører.

Du vil opleve, at de første dage i et nyt job – hvis du lige har taget dit certifikat – kan føles overvældende, men du vil hurtigt få styr på alt fra A til B. Det skyldes, at du kommer igennem alle emnerne i løbet af dit AMU-kursus, og når du først sidder med kranen og styretøjet foran dig, kommer det til at gå som en leg.

Er du ledig, og vil du gerne have krancertifikat, så skal du henvende dig hos dit jobcenter, der kan hjælpe dig videre.

Flere Nyheder