Bobleplast er næsten legetøj for voksne

14 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

Nej, vi må desværre nok indskyde med det samme, at bobleplast sådan set ikke er skabt med henblik på at være legetøj til voksne, fordi det er lavet med tanke på at have en helt anden funktion.

Bobleplast er et materiale af plastik, der er formet som et tyndt linned, man stort set kan forme og strække ud, som var det indpakningspapir.

I dette linned er der så lavet små hulrum af luft i så lommer, eller “bobler” om man vil, hvoraf navnet kommet.

Dette materiale er smart at bruge ved forsendelser med videre, hvor man gerne vil beskytte dette mod slag, stød og andet undervejs i transporten, da luftrummene sørger for, at der er en støddæmper, der kan give igen mod skubberi i transporten og lignende.

Skulle der virkelig komme tryk på, så giver disse bobler blot efter, og desto flere lag man har viklet omkring den givne enhed, eller som man har lagt ned til enheden, desto mere kan det modstå.

Men der gik ikke lang tid, før man bemærkede, hvordan det også kunne bruges som legetøj eller som et rent afstresningsmiddel for voksne.

Selv børn kunne være med, og skulle man give dem noget let og hurtig underholdning, så stak man dem sådan et lag, som de kunne underholde sig med.

Og hvordan gør man så det?

Ret let, man skal bare prøve at sprænge de bobler med fingrene, og så giver de et lille pop, og det kan lyde sjovt og give en rar fornemmelse i kroppen at gøre.

Er man rigtig fræk, så kan man tage og rulle bobleplast sammen og vride det i hænderne, så kan man få poppet flere bobler på samme tid.

Som nævnt kan det også være helt beroligende bare at sidde med lidt bobleplast for sig selv og poppe en boble efter den næste – selvom det egentlig er skabt med henblik på at være noget helt andet. 

Flere Nyheder