Den rette redningsaktion, hvis man skærer sig på metalskilte

22 januar 2021 Anders Lundtang Hansen

Vi vil ikke opfordre til, at man dropper at have metalskilte, bare fordi man er kommet til at skære sig på et, hvilket der som sådan er mindre chance for, at man kommer til, hvis der er tale om et pap- eller plastikskilt.

For det er smart at bruge den slags skilte, om man så har et hængt ud foran ens butik, eller det er den slags, der er placeret foran ens forretning, der drejer sig rundt med vinden, eller man har nogle mindre indenfor, der har en gammeldagsskrifttype på sig.

Men derfor kan man stadig være den uheldige type, der lige kommer uheldigt afsted og skærer sig på sådan et metalskilt.

Og hvad skal man så gøre i denne sammenhæng – om det sker derhjemme, eller det sker i erhvervssammenhæng?

Det vil vi komme med forslag til i dette skriveri.

Reager på den måde, som er bedst svarende

Når man opdager, at man har skåret sig, så skal man lige fjerne sig fra situationen med metalskiltet og se på, hvor stort omfanget er med skaden.

Nogle gange begynder man først at bløde rigtigt efter et par sekunder, og er det et virkelig fint snitsår, så kan det godt begynde at bløde en del derefter.

Er man så den type, der ikke kan tåle at se blod, så skal man sætte sig ned, inden blodet løber ud af ens hoved, så man eventuelt ikke besvimer.

Er det så bare et mindre snitsår, så kan man som regel klare det med et plaster, der så skal udskiftes formentligt.

Såret kan så også stikke dybere, så det skal tilses på skadestuen og eventuelt sys, men det kan man eventuelt ringe i forvejen for finde ud af, om det er nødvendigt, ved at beskrive, hvad der er sket, og hvad man kan se på skaden.

Er ulykken sket på arbejdspladsen, kan der være tale om en arbejdsskadeerstatning senere, men det må tiden vise.

Flere Nyheder