Du kan altid nå at få en god start som leder, selvom det ikke er begyndelsen for dig

15 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Et godt førstehåndsindtryk betyder alt, og det ved man også. Det fortæller en noget ubevidst, hvordan man oplever en modpart, selvom man reagerer og siger anderledes, end hvad man egentlig føler og mener bevidst uden at sige det.

Og hvis man så skal have megen omgang med den person, så er det vigtigt, at man får et godt forhold til vedkommende, som der begynder helt fra starten af.

Det er jo netop sådan noget som at være en leder, som kan være i form af en chef på ens arbejdsplads, og de fleste medarbejdere ved jo godt, hvor vigtigt det er at have en god leder som chef.

Det er vigtigt med gode kollegaer, men det bliver en dejlig arbejdsplads, når chefen også kan fungere som en god leder.

Så hvis man nu ikke giver indtryk af at være en god leder fra starten af, er det så for sent at få en god start som leder?

Du kan stadig nå at få en god start som leder

Vi siger ikke, at man er en decideret elendig eller en sur leder, men man mangler måske nogle kompetencer, som der langsomt afspejler sig i fejlbeslutninger eller dårlige valg, der giver genlyd ned ad gangene hos de ansatte, der så kan puste det op til noget større, end det er.

Den slags er farligt!

Derfor kan man stadig nå at få en god start som leder, selvom det ikke er ens første dag som leder.

Man kan ganske enkelt lære sig en masse kompetencer, som en god leder skal have, og så kan man kalde ind til et møde for alle, hvor man proklamerer, at nu skal der nye boller på suppen.

Det er jo for eksempel til gavn for nye medarbejdere, der ikke kender til, hvordan man var tidligere som leder.

Flere Nyheder