Hvad kan et BMS anlæg hjælpe dig med?

28 marts 2020 Anders Lundtang Hansen

Vi er helt på det rene med, at du måske aldrig har hørt om et BMS anlæg, for det er da heller ikke totalt udbredt endnu, og nogle gange er det også mest noget, man taler om i B2B-sammenhænge, så hvis du er ansat i et firma som almindelig medarbejder, har du måske aldrig hørt om det – selvom det allerede er installeret på din arbejdsplads!

Men frygt ikke, for det er ikke noget farligt eller noget, der skal være med til at måle din effektivitet enten i det fysiske eller digitale for at se, om du yder dit bedste, har spildtid eller kan blive bedre på dine områder.

Som så meget andet nu om dage er der tale om en forkortelse, og det er selv følgelig en engelsk forkortelse, når man taler om BMS.

“BMS” står for Building Management System, og det kan i sig selv lyde lidt diffust, så lad os lige forklare dig på jævnt dansk, hvad der er tale om, og hvorfor det egentlig er noget givtigt og brugtbart, som man bør få installeret, hvis man ikke allerede har gjort det som firma.

Ganske simpelthen er der tale om et anlæg, der måler en bygnings energiforbrug, der kan måle dens temperatur og fremvise al denne information på en skærm.

Ikke alene gør det det meget lettere at overskue, hvordan situationen står til i hele bygningen, men hvis man også har fjernkontrol, så kan man regulere det til.

Således kan man på kortere og længe sigt se, hvad man forbruger af energi og regne det sammen, end man manuelt skal holde øje med dette på daglig basis.

Foruden at man som firma kan spare en hel del penge på den front, så viser det også udadtil – hvis man kommunikerer dette ud – at man er bevidst om at være miljøvenlig, og det er en faktor, som mange handlende går op i nu om dage, når de skal vælge produkter og firmaer til og fra.

Flere Nyheder