Hvorfor få professionel hjælp til din gulvafslibning?

24 april 2020 Camilla Skøtt

Er du ferm på fingrene, og er du ikke bleg for at tage fat, så overvejer du måske at slibe dit gulv på egen hånd – men der er mange gode grunde til at alliere dig med en professionel.

Har du hænderne skruet rigtigt på, og vil du gerne spare pengene på en håndværker, når dit gulv skal slibes, så læs med her – vi gennemgår de typiske fejl, som gør-det-selv-folket kommer ud for under en gulvafslibning. Hvis du vil være sikker på at undgå dem, er det en god idé at vælge en professionel gulvafslibning.

De typiske fejl kan være både store og små, men fælles for dem alle er, at det kan blive dyrt at rette op på dem. Hvis det overhovedet er muligt. 

Klassiske fejl ved gulvafslibning

En af de første ting, du kan blive udsat for – men som du heldigvis let kan tjekke – er en ødelagt gulvsliber. Du har garanteret ikke din egen, eftersom det er forholdsvis sjældent, at en gulvafslibning er nødvendig, og derfor er du nødt til at leje en maskine i dit lokale byggemarked. Her ved du ikke, hvem der sidst har haft fingrene i maskinen, og du risikerer derfor, at den er skæv – og hvis det er tilfældet, kan du ødelægge dig gulv.

En anden fejl, der ofte sker, er, at gulvsliberen glemmer at dykke skruer og søm, inden afslibningen går i gang. Sker det for dig, er det pludselig din skyld, hvis maskinen går i stykker. 

Sidst men ikke mindst er der selve afslibningen; er du for nænsom med maskinen og sandpapiret, bliver du aldrig færdig med at slibe, og hvis du omvendt er for hård, risikerer du at slibe mere, end hvad godt er.

Kort og godt: Det er svært at slibe et trægulv selv, og du kan med fordel alliere dig med en professionel gulvafsliber.

Flere Nyheder