Ledelsesudvikling kan nogle gange gøre tingene værre

10 december 2020 Anders Lundtang Hansen

I langt de fleste tilfælde fører der sig noget godt med at udføre ledelsesudvikling, om man så selv indser det indefra som nødvendigt for at komme videre i ens firma, eller man høfligt får henstillet, at det er ved at være på tide.

Dette kan gælde flere mennesker, der skal på ledelseskursus samtidig, eller man måske er en enkelt eller få udsendt(e), der skal oppe deres evner som ledere – for ellers bliver de fyret/fyrede.

Måske er du bare et enkelt individ, som synes, at det godt kunne være tiltrængt at lære noget om at være leder, fordi man snart skal tage sig af en større eller mindre gruppe, hvor man både skal fungere som chef, coach og beslutningstager.

Derfor benytter man sig af ledelsesudvikling, men der er også de få gange, for det ikke gøre tingene bedre – tværtimod.

Når ledelsesudvikling får den modsatte effekt

Måske kommer man retur som leder på et firma, hvor de andre ansatte synes, man helt har skiftet personlighed, og man ligefrem taler lidt mere staccato og robotagtigt, når man taler med medarbejderne, fordi man har lært nogle nye “tricks”, som man endnu ikke har lært at udføre godt nok endnu, eller man bare forsøger sig med en ny stil – som slet ikke er ens egen.

Det kan endda være, at ens nye stil er meget modsatrettet det, som firmaet egentlig gerne ville udnytte eller pege sig i retning af i sidste ende, så man faktisk fik et dårligere resultat retur, end hvad man sendte ud.

Så er der også de enkelte personer, der lærer noget om at være leder, men pludselig taler de helt pædagogisk og måske endda nedladende til en, så man føler sig som et barn.

Derfor handler det om, at man finder det rette sted, hvorfra man engagerer sig i ledelsesudvikling.

Det kunne være dette sted: https://www.lundquistconsult.dk/ledere.

Flere Nyheder