Sådan fungerer lastning af et skib

08 januar 2022 Steffen Petersen

editorial

Når man skal have ting på et skib, så skal det losses, så det er klar til at sejle afsted. Men hvordan fungerer det i virkeligheden, når man skal have et skib lastet? Det kommer vi ind på i dette indlæg, hvor vi vil snakke lidt om lastning af et skib.

Hvad er lastning?

Som beskrevet i introen, så er det at laste et skib, når man fylder ting på skibet. Det kan eksempelvis være store containere, hvis det er et containerskib, men det kan også være mindre gods, som eksempelvis hvis man har en fiskekutter, hvor man skal have fyldt den med tomme beholdere til de fisk der skal fanges. Uanset hvad det er man læsser på sit skib, så er det en lastning, og det bliver gjort i havne rundt over hele verden.

image

Sådan fungerer det

Det er lidt forskelligt hvordan man læsser ting på et skib. I bund og grund, så handler det om, hvorvidt man skal have store eller mindre ting på skibet. Eksempelvis, så bruger man en kran, hvis det er større ting man skal have på skibet, det kan eksempelvis være en palle eller en container. Hvis det er mindre ting, så kan det være, at det gøres med håndkraft, eller ved at man bruger en mindre “kran”, hvor der er et net forenden.

Hvorfor gør man det?

Man læsser skibe, fordi det er nødvendigt. I transportverden er skibe et af de mest brugte metoder, da man på skibe kan flytte materialer over store distancer, uden at skulle bøvle med bjerge, vejruter og meget andet. Hvis det ikke handler om transport, så gør man det typisk til brugen i det erhverv, som skibet er i. Er det eksempelvis en færge, så skal skibet løbende fyldes med mad og drikke til alle gæsterne, der skal læsses tøj til medarbejderne og meget andet.

Flere Nyheder