Vikar til tiden

13 oktober 2021 Mette Nielsen

editorial

Det er altid en udfordring at finde en god vikar, når det brænder på, men hvis du bruger et godt firma, du har tillid til, igen og igen, så går det nemmere.

Hvad skal en god vikar egentlig kunne?

Det er et godt spørgsmål, for det er meget svingende i kvalitet, hvad folk får ud fra diverse vikarbureauer. Det kan derfor være en meget god idé selv at gøre sig lidt tanker om, hvilke kvaliteter du sætter pris på, før du hyrer vikarservice ind. 

Spørg dig selv, om den vikar du får ud, blot skal udføre opgaverne godt, eller om han eller hun også gerne må tage lidt initiativ selv og ellers være et hyggeligt menneske at være omkring. Hvad er vigtigt for dig i din virksomhed? Og er det en, du gerne vil have ind mere end en gang?

Alt det skal du have i tankerne, før du beslutte, hvilket firma du gerne vil have til at stå for at skaffe vikarer til dig – sammen kan I tage en snak om det.

Vær klar i din udmelding

Jo mere klar du er i din kommunikation omkring, dine behov i din virksomhed til en vikar, jo nemmere er det at skaffe god vikarservice. Det er nemmere at skaffe den rette person, hvis der er konkrete og håndgribelige ting at gå efter. 

Og det bedste scenarie er helt bestemt, at det bliver en god oplevelse for alle. Det optimale for dig som virksomhed er, at du får en god og brugbar vikar ud og har en god oplevelse med det. Det bedste for vikaren er, at han eller hun efter endt arbejdsdag tænker, at det var en god dag et godt sted, hvor arbejdet var værdsat. 

Tænk derfor over, at der skal forventningsafstemmes, før du hyrer en vikar ind – og det er dit ansvar som virksomhed at tage godt i mod din vikar, så han eller hun sættes godt ind i tingene, før opstart. 

Flere Nyheder